Klantenservice van de toekomst gelanceerd

Beste jonge ondernemers van 2016 lanceren klantenservice van de toekomst en halen 1.5 miljoen euro op.

UTRECHT – Altijd direct antwoord krijgen op je vraag aan de klantenservice: het klinkt te mooi om waar te zijn, maar kan binnenkort werkelijkheid worden. Alexander Wijninga en Charl Haas, uitgeroepen tot beste jonge ondernemers van 2016, lanceren op 1 februari het innovatieve klantenserviceplatform Watermelon Messenger. Met behulp van kunstmatige intelligentie willen ze hiermee de wereld van klantenservice opnieuw uitvinden.

Watermelon vs. WhatsApp

Het is niet de eerste keer dat de twee ondernemers klantenservice onder handen nemen. In 2015 werd Watermelon gelanceerd als tool waarmee bedrijven WhatsApp voor hun klantenservice kunnen gebruiken. Dat bleek een gat in de markt: bedrijven als De Belastingdienst, Randstand en Heineken werden al snel klant. Het succes ging niet onopgemerkt door WhatsApp. De berichtendienst sommeerde Watermelon te stoppen met hun product, wat in juli 2016 leidde tot een faillissement.

Eén platform voor alle communicatie

Ondanks deze tegenslag, bleven Wijninga en Haas overtuigd van hun visie om klantenservice toegankelijker te maken. Kort na het faillissement begonnen ze met het ontwikkelen van Watermelon Messenger. Met deze nieuwe tool kunnen bedrijven vanuit één overzichtelijk dashboard communiceren via Facebook Messenger, Telegram, chat en e-mail. Later worden daar ook Skype, Line, Twitter, Instagram, WeChat en – zodra er een officiële API beschikbaar is – WhatsApp aan toegevoegd.

Klantenservice van de toekomst

Uniek aan Watermelon Messenger is de chatbot-technologie. Een geautomatiseerde medewerker kan klanten snel te woord staan en honderden vragen tegelijk beantwoorden. Dit geeft gewone klantenservicemedewerkers de kans om klanten die wel menselijk contact nodig hebben sneller te woord te staan. Lange wachttijden moeten daarmee voorgoed verdwenen zijn. Watermelon heeft in het laatste halfjaar van 2016 al verschillende kunstmatige intelligente chatbots gemaakt voor bedrijven zoals Randstad, de Zaak en UWV.

1,5 miljoen euro

Watermelon Ventures, het trust fund achter Watermelon Messenger, investeert 1,5 miljoen euro in de ontwikkeling van Watermelon Messenger. Watermelon Ventures haalden al eerder een substantieel bedrag op bij een particulier investeringsfonds. De investeerders, twee broers, zien toekomst in de beide heren, hun ambitie en doorzettingsvermogen. Het bedrag wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de tool, het doorontwikkelen van de chatbot-technologie en marktpenetratie binnen de Benelux en de rest van Europa.

De bètaversie van Watermelon Messenger is vanaf 1 februari beschikbaar en gratis (freemium) te gebruiken. Je kunt alvast een account aanmaken op watermelon.nl.