Wáárom zou je WhatsApp zakelijk inzetten?

Meer dan 9 miljoen Nederlanders maken gebruik van WhatsApp. Dat is al 18 procent meer dan vorig jaar. En alsof ruim 9,4 miljoen gebruikers nog niet veel is, blijft het aantal groeien. Dit maakt WhatsApp de meest gebruikte chat-app van Nederland en daarom ook het ultieme platform om contact op te nemen met (potentiële) klanten.

Concurrentie
Tegenwoordig is Facebook één groot concurrentieplatform voor bedrijven geworden. Voor een groot organisch bereik wordt er veel van je vereist. Mark Zuckerberg wil creativiteit en relevantie terugvinden in content. Om iedereen te bereiken die het wil, is WhatsApp ideaal. Een groot voordeel is dat de ontvanger altijd een melding op zijn of haar telefoon krijgt. Op Facebook wordt je content niet aan al je fans en volgers laten zien of wordt er soms langs je heen gescrold. Nieuwsbrieven in mailboxen worden vaak ook overgeslagen of belanden zelfs in de ongewenste map. Hierdoor gaat veel content verloren. Bij WhatsApp worden berichten vrijwel altijd gelezen. Dit zorgt voor een hoge leesgarantie.

Contact met klanten
Na WhatsApp marketing kunnen ontvangers makkelijk overgaan op Appcare. Als ze een bericht hebben ontvangen, zullen ze eerder de stap nemen om te reageren. Zo blijft contact met de klant persoonlijk.

Met bedrijven Whatsappen
Maar waarom zouden mensen berichten willen krijgen van een bedrijf? Dat is natuurlijk per bedrijf verschillend. Houd je klanten up to date over het laatste nieuws, geef leuke aanbiedingen weg en houd interessante acties en laat je ontvangers participeren. Er zijn meer mogelijkheden dan je zou denken!